17.03.2023 | 10:05

  Україна продовжує жити в умовах війни. З початком воєнного стану багато людей залишилися без засобів до існування, без житла і змушені були покинути свої домівки чи те, що від них залишилося та їхати до більш безпечних регіонів. Так ці люди стали внутрішньо переміщеними особами. Багато з них знайшли прихисток у Києві, зокрема в Оболонському районі та в пошуках роботи звернулися до Оболонського управління Київського міського центру зайнятості. Співробітники  управління, враховуючи приналежність безробітних до соціально уразливої категорії населення, опрацьовували вакансії з усіх можливих ресурсів, обираючи більш перспективні вакансії  з вищим рівнем заробітної плати та гнучким графіком роботи.

  Варто зазначити, що саме ця категорія населення найбільш вмотивована до пошуку роботи. Звертаючись до центру зайнятості, одразу налаштовані на працевлаштування. Розглядають всі пропозиції роботи  служби зайнятості та інших джерел, зокрема сайтів  пошуку роботи, телеграм каналів, безпосередньо звертаються до роботодавців.

  До Оболонського управління звернулася Татарінова Ольга Вікторівна, яка до недавнього проживала в Харківській області. На останньому місці роботи займала посаду бухгалтера, за освітою - організатор з постачання. Вже на першому відвідуванні безробітній було підібрано роботу укладальника – пакувальника у ТОВ "СТОЛИЧНИЙ ПЕКАРНИЙ ДІМ". Після проходження двох співбесід безробітна працевлаштувалася на заявлену вакансію. Наразі Ольга Вікторівна займає посаду майстра виробництва на даному підприємстві, має всі соціальні пільги та гарантії, потроху звикає до нового життя.