24.07.2024 | 14:37

Служба зайнятості пропонує вигідні компенсаційні програми для роботодавців. Розвивайте свій бізнес, створюйте нові робочі місця та користуйтеся державними пільгами одночасно.

Загалом, з початку 2024 року 627 роботодавцям Києва виплачено 21,3 млн. грн компенсацій.  

Наразі працедавці можуть скористатись такими видами компенсацій:

Компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО під час воєнного стану. Розмір компенсації – 8 тис. грн, максимальна тривалість: 3 місяці – для ВПО, 6 місяців – для ВПО з інвалідністю. Подати заяву можна через Дія.

Компенсація витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування ВПО з числа зареєстрованих безробітних. Максимальний розмір компенсації – 16 тис. грн, максимальна тривалість – 6 місяців при працевлаштуванні ВПО терміном на 1 рік.

Компенсація за працевлаштування зареєстрованих безробітних з-поміж соціально вразливих категорій населення: громадян передпенсійного віку, молоді, людей з інвалідністю, ветеранів та ін. В залежності від категорії роботодавцям компенсується 50% витрат на оплату праці (але не більше 8000 грн); єдиний внесок (не більше 3520 грн) або 50% мінімальної зарплати.

Компенсація частини витрат роботодавця за працевлаштування на нові робочі місця – компенсуються 50% суми єдиного внеску, за умови, що зарплата працівника – не менше 3 мінімальних зарплат. Загальна тривалість виплат - 12 місяців упродовж 2 років, компенсація виплачується за кожен непарний місяць.

Компенсація суб’єктам малого підприємництва за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця - компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску. Загальна тривалість виплат - 12 місяців протягом двох років. Компенсація виплачується кожен непарний місяць.

Компенсація за облаштування робочого місця особи з інвалідністю. Розмір компенсації:

- до 106,5 тисяч грн – для І групи,

- до 71 тис грн – для ІІ групи.

Заяву можна подати через Дія.

Допомога по частковому безробіттю – виплачується роботодавцям через зупинення або скорочення виробництва з причин економічного, технологічного характеру, введення карантину, надзвичайного або воєнного стану тощо, у розмірі до 4 тис. грн на одного працівника або ФОПа.

«Пропонуємо роботодавцям столиці на повну потужність використовувати можливості компенсаційних програм служби зайнятості. Так ви зможете заощадити кошти, стабілізувати бізнес, створити нові та зберегти наявні робочі місця», - підкреслив директор Київського МЦЗ Дмитро Новицький.