Тетяна Коваль – керівник компанії Foodicine (Фудіцина), яка останні 9 років намагається покращити систему харчування в українських медичних закладах. На думку підприємниці, пацієнти заслуговують на якісне та смачне харчування, а епоха «передач від родичів» повинна залишитись у минулому.
Тетяна зізнається, що коли бралася за справу, у неї було бажання розвивати соціально орієнтоване підприємництво, створювати сучасну харчову інфраструктуру в лікарнях та залучати до справи небайдужих людей.
Медичний кейтеринг – це зручно і вигідно. Foodicine надає послуги за двома напрямками: харчування пацієнтів за держзамовленням та відкриття закладів громадського харчування на території лікарень. До речі, це єдина українська мережа закладів громадського харчування, яка працює винятково на потреби медичних закладів.
Перше своє кафе Тетяна Коваль відкрила на території кардіохірургічного центру ще у 2015 році.
А у 2024 році завдяки гранту, який отримала як дружина ветерана (чоловік Тетяни захищає Україну), відкрила сучасний заклад громадського харчування в Інституті травматології та ортопедії.
«Наш проєкт – це нова атмосфера, нова мотивація, приємні аромати випічки. Замість похмурої продавчині – привітний персонал. Це простір, де лікарі, пацієнти та відвідувачі медичного закладу можуть відпочити, випити кави, поспілкуватися. Пацієнт відчуває тут себе здоровим, повноцінним членом суспільства. Працівники кафе, яких нам допомагає знайти служба зайнятості, охоче погоджуються працювати в нових умовах», - каже Тетяна Коваль.
Сьогодні з компанією співпрацюють 70 лікарень по всій Україні. А до 2027 року буде 600, переконана Тетяна. Плани амбітні, але реальні. Час на боці активних і підприємливих.
Грантові програми «Власна справа» і «Грант для ветеранів та їх подружжя» - це унікальний шанс отримати фінансову підтримку на старт або розвиток бізнесу. Ними вже скористались близько 2 тисяч киян. На реалізацію бізнес-проєктів вони отримали 415 млн. грн. Завдяки грантам у Києві з’явиться близько 4,5 тисяч нових робочих місць.